petek, 02. december 2016

Ime: Menin'c Pšenično
Pivovarna: Domača Pivovarna pod Menino, Češnjice v Tuhinju

Stil piva: Pšenično pivo
Vsebnost alkohola: 6,2%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Pšenično pivo sicer najbolj res sede v toplejšem, poletnem času, toda kombinacija ječmenovega in pšeničnega sladu, ki so ju združili v Menin'cu, bo svoje opravila tudi v ostalih letnih časih. 

Zvarek nam v oko najprej pade zaradi svojega izjemno bledega telesa slamnate barve, ki je popolnoma motno in pokrito še z ogromno belo milnato glavo. Ko se le-ta vsaj nekoliko posede, v naš nos zaide tipična aroma pšeničnega piva s sladkim značajem in s konkretno prisotnostjo začimb (glavni je koriander), za dodatek pa poskrbi še citrusni duh precej v ozadju. Nežna sladkoba poskrbi za otvoritev, za zaključek pa poskrbi nekaj zelo blage grenkobe in bolj izrazit začinjeni karakter, ki se nadaljuje še v pookus.

Sveže pšenično pivo lahkotnega telesa bo še dodatno odžejalo zaradi višje stopnje karbonacije. Pšenični karakter je dovolj zaznaven, da bodo po njem posegli ljubitelji stila, a obenem ni preveč izrazit, da ne bi bil všeč tudi tistim, ki si s "pšeničnjaki" niso ravno na ti. 
Kje ga najdem?
  • Zlata Ptička (Kamnik)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Išči!

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Naroči se na objave!

Razlaga ocen:

< 1,5 → komajda še pivo
1,5 - 2 → če res ni drugega
2 - 2,5 → no ja, pitno
2,5 - 3 → saj je kar v redu
3 - 3,5 → ta je pa dober
3,5 - 4 → tako se dela
4 - 4,5 → vrhunsko pivce
4,5 - 5 → boljše kot to ne gre

Najbolj brano v tem mesecu!

Kaj je vroče!

Green Gold Brewing Dragon

Ime: Dragon Pivovarna: Green Gold Brewing , Šempeter v Savinjski dolini Stil piva: IPA Vsebnost alkohola: 5,5% Na voljo: točeno Ocen...

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.