sreda, 05. oktober 2016

Ime: Pšenično Pivo
Pivovarna: Pivovarna Hopster, Ljubljana

Stil piva: Pšenično pivo
Vsebnost alkohola: 3,8%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,3 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 2/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Pivovarna Hopster je trenutno najmlajša butična pivovarna na slovenskem zemljevidu, ki je svoj prostor našla v okolici Ljubljane. Za enega svojim prvencev so izbrali pšenično pivo v nemškem stilu, ki so ga premierno predstavili na mariborskem Makro Beer Festu.

Nizkoalkoholni zvarek lahkotnega telesa v aromi popolnoma sledi svojim tradicionalnim nemškim sorodnikom - banana v ospredju, sledi pa ji pšenični značaj in za konec pa še nekaj minimalne prisotnosti začimb, ki da temu motnemu oranžnemu zvarku poseben čar. V okusu se mnogo bolj izkaže zmerna sladkoba, ki na koncu vseeno pusti do besede tudi začimbnemu značaju, medtem ko zelo blaga grenkoba pride do izraza šele v kratkem in nežnem pookusu.

Hopsterjev weizen se tako pokaže z dovolj karakterja in okusa. da se primerja z nemškim stilom pšeničnih piv, a je obenem tudi dovolj nežen, da s tem karakterjem ne pretirava in bo všeč tudi tistim pivopivcem, ki niso ravno največji ljubitelji pšeničnih piv. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Razlaga ocen:

< 1,5 → komajda še pivo
1,5 - 2 → če res ni drugega
2 - 2,5 → no ja, pitno
2,5 - 3 → saj je kar v redu
3 - 3,5 → ta je pa dober
3,5 - 4 → tako se dela
4 - 4,5 → vrhunsko pivce
4,5 - 5 → boljše kot to ne gre

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.