ponedeljek, 12. september 2016

Ime: Hop Princess
Pivovarna: Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini

Stil piva: IPL (India Pale Lager)
Vsebnost alkohola: 5,4%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,3 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Princesa iz Savinjske doline je moderna preobrazba tradicionalnega tipa piva ležak, ki jo bolj strokovno poimenujejo IPL - India Pale Lager. Kot že ime nakaže, gre za nekakšen hibrid med lastnostmi IPA zvarka in osnove ležaka. Torej, veliko bolj izrazit hmeljni značaj v telesu ležaka. 

Hop Princess je tako napravljena v zelo motno oranžno barvo, na glavi pa sedi srednje velika bela kremasta pena, ki tam postane nekaj časa. Aroma, ki je darilo velike količine domačih sort hmelja kmetije Rojnik, je srednje izrazita in... zanimiva. Prevladujejo citrusni toni, predvsem limonasti, ki pridobijo že nekoliko kislinast značaj in na trenutke prehajajo med spomini na čistilo in limoninimi bomboni. Temu lahko dodamo še srednje izrazito hmeljno grenkobo z nekoliko citrusno-grenkobnim pookusom. 

Hmeljna princesa se tako pokaže kot izredno zanimivo, nekoliko nenavadno, a zelo okusno pivo srednje lahkega telesa. Brez dvoma zelo preseneti aroma s svojimi citrusnimi značilnostmi, ki so zelo izrazite, na trenutke mogoče celo preveč. Se pa zato odkupi z zelo prijetnim okusom, ki že zelo spomni na tiste značilnosti IPA zvarkov, a kljub temu vseeno pove, da gre za ležaka. 
Kje ga najdem?
  • Mestni vrt (Žalec)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.