torek, 21. julij 2015

Ime: Hmeljni Valat
Pivovarna: Pivovarna Union, Ljubljana
Stil piva: IPL
Vsebnost alkohola: 4,9%

Kratek pogled nazaj. Hmeljni Valat je bilo prvo pivo iz pivovarjevega izbora meseca, ki so ga pripravili v ljubljanski Pivnici Union. Ob enem, je bil to tudi eden izmed prvih poizkusov Pivovarne Union, da postanejo malo bolj drzni in kreativni. Gre za aromatični svetli ležak, ki ga odlikuje rahlo motna, zlato-rumena barva in dostojno velika in obstojna bela glava. V aromi takoj zaznamo prijetne arome sadnega hmelja, medtem ko se okus začne z rahlo sadno sladkobo, zaključi pa se z zmerno hmeljno grenkobo. Rahel zeliščni pookus pa dopolni celotno izkušnjo. Hmeljni Valat se tako pokaže za dobro izbiro pri prehodu iz tipičnih svetlih ležakov, na rahlo bolj kompleksna in hmeljena piva.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.