sobota, 02. julij 2016

Ime: Pšenično
Pivovarna: Gostilna in pivovarna Križman, Kozina
Stil piva: Pšenično pivo
Vsebnost alkohola: 5,6%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,2 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

V naših gostilniških pivovarnah smo že navajeni, da nam ponudijo preprosti, domači svetli in temni ležak. Zato nam srce kar malo zaigra, ko zapazimo v ponudbi še kakšno drugo pivo, naprimer pšenično varianto. Enega izmed teh izdelujejo tudi v pivovarni Gostilne Križman v bližini Kozine.

Pivo se natoči z dokaj motno zlato-rumeno barvo in srednje veliko belo glavo, nekoliko kremasto in počasi begajočo. Naš nos brez težav pobere tipično pšenično aromo, rahlo sladko in z zmernim dodatkom začimb. Vse to pa se kmalu umakne zanimivemu in prijetnemu vonju, ki še najbolj spominja na žvečilne gumije. Okus se napove z blago sladkobo, nato se pridružijo še začimbe in kar nekaj kiselkastega priokusa žit. V zaključku dobimo malce grenkobe in spet tudi tisti prej omenjeni žvečilni. Na jeziku nam za krajši čas pusti še nekaj malega začimbnega občutka in tudi nekaj kislosti. 

To pšenično pivo se tako izkaže kot zanimiva izvedenka tega stila, z nekoliko bolj nežnim značajem začimb, a tudi rahlo bolj občutnim kiselkastim karakterjem. Ni slab, nikakor, vendar pa pri temu zvarku vseeno najbolj simpatično deluje prijetna aroma.
Cena: 2,2€ (0,3l; točeno; v gostilni)

Kje ga najdem?
  • Gostilna in Pivovarna Križman (Kozina)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.