nedelja, 17. januar 2016

Ime: Pšenično
Pivovarna: Pivovarna Laško, Laško
Stil piva: Pšenično pivo
Vsebnost alkohola: 5,6%

Ocena: 2,7 / 5

Pšenično pivo so v Laškem izdelovali že pred nekaj desetletji, vendar takrat trg še ni bil pripravljen na pšenična piva. Zato so pred kratkim ponovno začeli s proizvodnjo piva, narejenega v stilu klasičnih nemških weizen piv. 

V kozarcu bomo zagledali, v kolikor smo pivo pravilno natočili, motno pivo slamnato rumene barve, ki ga pokriva še dokaj velika in srednje obstojna bela penasta glava. Aroma je srednje zaznavna, prepozbali pa bomo značilen vonj weizen piv - dokaj občutne začimbe (predvsem koriander), nekaj pšeničnih not in kasneje še nežne sadne tone. Okus se začne z rahlo sladkobo pšenice, tudi tukaj pa se občuti dokaj konkretna prisotnost začimb, čeprav vse skupaj deluje še vedno dokaj nežno. 

Telo tega pšeničnega piva je srednje lahko, kar naredi pivo dokaj pitno. Zaradi svojega blagega okusa, na trenutke mogoče celo malo bledega, pa zna biti všeč tudi tistim ljubiteljem, ki niso ravno največji oboževalci pšeničnih piv.

1 komentar:

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.