torek, 17. april 2018

Pivo & Burger Fest - Ljubljana, 14. in 15.4.2018


Tudi okrogli, sedaj že 10. Pivo & Burger Fest v zadnjih šestih letih, je minil v odličnem vzdušju (vsaj sobotni del, na katerem sva že deveti zapored uživala v burgerjih in pivu) - april še ni pokazal svojih mokrih zob, tako da sta sonce in prijetne temperature na ljubljansko tržnico privabila zavidanja veliko ljudi. 
Organizatorji so medse povabilo dvajseterico ponudnikov burgerjev, med katerimi je bilo srečati že znane obraze in preizkušene burgerje, kot tudi nekaj novih mojstrov peke, ki so prišli dražiti s svojimi kreacijami - klasike, pulled pork, piščančji, žrebičkov, veganski, z vsemi dodatki ali le z nekaj malega le-teh - po domače, ni da ni, za vsaka lačna usta kar primernega. Naju so najbolj navdušili že večkrat odlični Kavarna Tiskarna, tokrat s svojim Fusion burgerjem, v katerem se je znašlo marsikaj zanimivega, tudi čokolada. Zelo lepo pa so s svojim Juicyjem presenetili tudi pri koroškem Punktu.

Zraven burgerjev pa kot naročeno na tak dan sede tudi dobro pivo. Tega pa sploh ni manjkalo - dvajseterica stojnic se je šibila pod težo kdo ve koliko piv. Prišli so veliki (Union) in številni mali pivovarji, uvozniki piva (Pivotoč) in trgovine s pivom (Že v Redu, Primož) - vsi pa so ponujali zanimive pivske kreacije.
Tema prvega letošnjega dogodka, in zelo možno tudi letošnjega vročega poletja, so piva s sadjem - le-te se je dalo poskusiti na precejšnjem številu stojnic. Kralj sadja je bil mango, saj so piva s tem tropskim sadežem zvarili pri Malem Gradu, Green Gold Brewing in pivovarni Ressel. Gozdne sadeže so za svoje kislo pivo pridno nabirali pri novincu na dogodku Barutu, medtem ko so pri Bevogu zaupali malinam. Poleg malininega so Crazy Duck ponujali tudi pivo z ribezom, fantje iz drugega novinca, pivovarne Omnivar, pa so v svojega dodali fige. 

Poleg omenjeni pa so na dogodku svoje nove zvarke točili tudi pri Hopsbrewu, HumanFish in Tektoniku, medtem ko so nekateri ostali pivovarji ostali pri že bolj ali manj preverjenih in preizkušenih zvarkih - Hopster, Pelicon, Lobik, Loo-blah-nah, Mister, Maister in Adam Ravbar.
Torej, odlični burgerji v spremljavi okusnega piva, lepo število pivskih novosti in seveda splošno uživanje na soncu v pomladno obarvani prestolnici pomenijo le to, da z veseljem pričakujemo tudi prvo izvedbo tega druženja v drugi deseterici.

Ni komentarjev:

Objavite komentar