petek, 27. april 2018

Green Gold Cashmere NEIPA



Ime: Cashmere NEIPA
Pivovarna: Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini

Stil piva: NEIPA

Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: točeno

V pivovarni Green Gold obožujejo hmelj, kar niti ni presenečenje, tako da tudi ne preseneča, da se v njihovem naboru znajde kar nekaj IPA piv. V zadnjem času pa so tudi veliki oboževalci konkretno motnih, blažnje grenkobnih in zelo aromatičnih NEIPA zvarkov. Za zadnjega med njimi so uporabili dokaj neznan in za enkrat redko viden hmelj Cashmere, ki naj bi pivu poleg blažje grenkobe podal prijetne sadne in citrusne arome.

Motnikavo telo Cashmere NEIPA je všečne zlate barve ter zakrito s srednje veliko in ne pretirano obstojno belo glavo. Že na prvi vdih nas napolni s svojo sadno orientirano aromo v kateri se poleg tropskih sadežev s slajšim značajem, znajde tudi marsikateri agrumasti pridih. Srednje izrazita grenkoba pride v kombinaciji z nekoliko nežnejšo sladno osnovo in bolj kremastim telesom kar do izraza, na koncu pa se vse skupaj zaključi z bolj zeliščno naravnanim pookusom, ki se mu prav nikamor ne mudi.

Če Cashmere NEIPA na prvi pogled ne prepriča s svojo nekoliko manj izrazito motnostjo, pa se nato s hmeljnimi značilnostmi prav lepo postavi in izkaže. Prav tako pa s svojim grenkobnim karakterjem (ki je nekoliko izrazitejši, kot bi najprej pričakovali) prav dobro podraži tudi brbončice pivca.
Cena: 3,00€ (0,3l; točeno) - Lajbah (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Mustang Bar (Šmartno pri Litiji)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar