petek, 21. julij 2017

Hopster Sweet Ale


Ime: Sweet Ale
Pivovarna: Pivovarna Hopster, Podgrad

Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 5,2%
Na voljo: točeno

Ocena: 2,7 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 7/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Na prvi letošnji ediciji Pivo & Burger Festa so se Hopsterji predstavili tudi z novim, za enkrat eksperimentalnim zvarkom. Gre za Sweet Ale, ki se bo torej poigral z ljubitelji sladkega.

V naš nos kar buši sladko obarvana aroma tropskega sadja, ki ima z ananasom in grenivko (pa še kakšnim sadežem) na čelu zelo svež občutek. Tudi na pogled zelo izstopa s svojim žarečim oranžnim telesom, ki se skriva pod majhno umazano belo glavo. Po pričakovanju nas najprej pozdravi sladkoba (sadnega karakterja), ki je kar precej občutna, s seboj pa prinese tisti vitaminast, cedevitast priokus, ki nam je vsem dobro  znan. Sledi še zadržana grenkoba, ki nikakor ne prevzame sladkobe ter rahlo zeliščen pookus.

Hopsterjev sladki ale je tako zelo sladko orientirano pivo, kar glede na ime tudi pričakujemo. No, mogoče na trenutke kar presladko. Je lahkotnega telesa, a s svojo sladkobo vseeno kar konkretno nasiti. Nikakor pa ne bomo mogli uiti niti tistemu cedevitastemu značaju. Vsekakor zanimiv zvarek, ki pa zaradi izrazite sladkobe ne bo po meri vseh.
Cena: 3,00€ (0,3l; točeno) - Pivo & Burger Fest (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar