četrtek, 22. junij 2017

Barut Batch 0 Red


Ime: Batch 0 Red
Pivovarna: Barut Brewing & Blending, Kamnik

Stil piva: Flandrijski rdeči ale
Vsebnost alkohola: 6,7%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,8 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Ena naših najmlajših pivovarn (trenutno) se je odločila, da se bo specializirala za kisla in starana piva. Njihov prvi uradni zvarek je tako flandrijski rdeči ale, tradicionalni belgijski stil piva, katerega pa so kar eno leto starali v vinskih sodih refoška, za tisti pravi karakter.

Prikaže se s svojo jasno bakreno rdečo barvo in tanko umazano belo glavo, ki tam ne postane. Aroma je nekoliko nežnejša, a v njej z lahkto zaznamo kiselkaste tone rdečega vina v kombinaciji s sladkejšimi notami jagodičevja. Kasneje "potegne" še rahlo na les, spomni pa še na sladki liker (griote) in vanilijev cigarilos. Nežnejšo začetno sladkobo, rahlo karamelno, kmalu prevzame kiselkasti značaj z nekoliko vinsko kvaliteto, ki sicer ni pretiran, malo pa le potegne usta skupaj. Sledi lesni priokus ter rahli oreščki z nekaj čisto blagega zeliščnega dodatka, a nežnejši kiselkasti karakter vseeno ostane glavni še kar nekaj časa.

S svojim lahkotnejšim telesom deluje zelo osvežilno, nežno kiselkasto in preprosto. Pod površjem pa se skriva še mnogo kompleksnih not, ki naredijo to pivo polnejšega in zanimivega značaja. Nežnejša "kislica", ki morda ne bo po okusu vseh ljubiteljev piva (kislo in pivo še vedno ne gre večini vkup), a pomeni zelo lep korak naprej na domači sceni.
Cena: 3,00€ (0,25l; točeno) - Sir William's Pub (Ljubljana)

Kje še ga najdem?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar