sreda, 08. marec 2017

Ime: West Coast IPA
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor in Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 7,2%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,5 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Eden od čarov in bistev kraft pivovarstva je tudi sodelovanje. Tako so svoje moči združili mariborski lobiki in savinjski Green Gold Brewing, nastali produkt pa je prava hmeljna bombica, ki sliši na ime West Coast IPA.

Fantje so pripravili popolnoma motno, oranžno-jantarno pivo, ki se pokrije z manjšo glavo umazano bele barve. Nežna hmeljna aroma se pokaže s sladkimi breskovimi in meloninimi toni, ki kasneje zaidejo v borov gozdiček, v ozadju pa se kaže še oporna karamelna hrbtenica sladu. Solidna hmeljna grenkoba nas spremlja od samega začetka, nekje na polovici poti pa pridobi zmerno sladek sadni priokus s karakterjem že prej omenjenih sadežev. Srednje odrazen grenkobni pookus in nekoliko lepljiva tekstura pa nas v pookusu spremljata še kar nekaj časa.

Nastali kolaboracijski zvarek je tako prijetna in lahkotno pitna IPA s popolnoma zakrito stopnjo alkohola in zelo konkretno hmeljno brco, kot smo od Green Gold Brewinga že vajeni. Soliden in zelo korekten dodatek naboru IPA piv na naših policah, a nas nekako pusti željne za več.
Cena: 2,90€ (0,25l; točeno) - Sir William's Pub (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.