ponedeljek, 23. januar 2017

Ime: Ribič
Pivovarna: Pivovarna Kitcher, Kostanjevica na Krki

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 4,2%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,4 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

O nekem ribiču, ki jo je lovil, je že dolgo nazaj pela Helena Blagne, nas pa bo poskušal ujeti kostanjeviški Ribič - pivo stila IPA, ki so ga naredili v naši edini otoški pivovarni po imenu Kitcher. 

Ribič nas bo skušal ujeti najprej s svojo zelo prijetno aromo v kateri bomo prepoznali sladke sadeže, cvetlični pridih vrtnic in nekaj zelo nežnega pridiha limoninih bombonov ter žvečilnega gumija. Temno jantarni izgled, le nekoliko oblačen, dopolni precej majhna in neobstojna pena umazane barve, ki pusti le tanek obroč. Sladkobni, nekoliko medeni začetek lahkotnega zvarka se kmalu omehča, za sabo pa pusti nežno sled grenkobe, ki uspe le nekoliko izbalansirati sladkobo. 

Kitcherjev Ribič nas bo očaral s svojo zelo vabljivo aromo, medtem ko je okus na drugis trani zelo nežen in nekoliko neizrazit - vsaj od IPA stila se pričakuje in želi več. Konec koncev pa ostane vseeno zelo prijeten in lahkotno piten, predvsem pa osvežilen. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.