sreda, 09. november 2016

Ime: Umazana Diva
Pivovarna: Kaki Kraft Pivovarna, Miren pri Novi Gorici

Stil piva: Rjavi ale
Vsebnost alkohola: 5,2%
Na voljo: steklenica

Ocena: 4,1 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 13/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

"Nisem bistra, nisem zala, v okusu sem diva postala." To je Umazana Diva, rjavi ale pivovarne Kaki Kraft, ki bo na voljo le v omejeni seriji - gre namreč za trgatveno pivo s svežim hmeljem sorte Dana. Nekaj novega pri nas. Let's get dirty! 

V skladu z imenom se nam lahkotna Diva predstavi z umazano, motno, temno rjavo barvo, izgled pa dopolni še umazano bela pena solidne velikosti - popolna umazanija torej. V pivu prevladuje sladni značaj s karamelo in prijetno čokolado v aromi, a se hmeljni karakter vseeno ne pusti odgnati in pusti tudi svoj sveži pečat. V okusu v popolnosti dominira sladkoba, sicer srednje izrazna s prijetnim značajem mlečne čokolade, na koncu pa jo dopolni in rahlo uravnovesi še blaga hmeljna grenkoba. 

Umazana Diva se tako pokaže kot zelo všečna punca in predsvem kot zelo okusno pivo. Do izraza pride njen sladkobni sladni značaj, pokaže pa tudi svojo nežno in svežo hmeljno plat. Čisto prava diva. 
Kje ga najdem?
  • Kaki Kraft (Miren pri Novi Gorici)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

1 komentar:

  1. tasted , enjoyed , cant wait for more :) cheers to andrej and anita :) irie !

    OdgovoriIzbriši

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.