četrtek, 20. oktober 2016

Ime: German Pils
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik

Stil piva: Pilsner
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno

Ocena: 3 / 5 - ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Če se odpira točilnico svoje pivovarne, se spodobi, da se navari tudi kakšno novo pivo za to priložnost. To dejstvo je čisto jasno pivovarjema iz butične varilnice Mali Grad, ki sta tako pripravila preprosti German Pils. 

Kamniški nemec se predstavi v le za malenkost motnikavi zlati barvi, skriti pod srednjo veliko belo glavo, ki za sabo pušča lepo čipko. V začetku nas objame nežna travna aroma, le-ta pa se kasneje v popolnosti umakne zmernemu sladnemu značaju, ki nas zasuje z občutkom belega kruha. Ta značaj postaja vedno bolj izrazit, pivu pa tudi podari dokaj zaznavno začetno kruhasto sladkobo. Nizka stopnja karbonacije pivu doda srednje poln občutek, za zaključek pa nas seznani še z zelo blago hmeljno grenkobico, ki ne traja dolgo. 

Ta nemški pils se tako izkaže s tipičnim "nemškim" karakterjem, kamor bi uvrstili izrazito kruhasti oblutek z zelo zadržano grenkobo. Vse to ga naredi tudi preprosto pitnega, v kolikor so vam te značilnosti seveda pri srcu.
Cena: 1,8€ (0,3l; točeno; v pubu)

Kje ga najdem?
  • Točilnica Mali Grad (Kamnik)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.