četrtek, 01. september 2016

Ime: Dizzy
Pivovarna: Tektonik Kraft Pivovarna, Ljubljana

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 6,1%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,9 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Iz ljubljanske pivovarne Tektonik prihaja njihov drugi zvarek stila IPA, zaradi katerega se bo vsem zvrtelo v glavi - tukaj je namreč Dizzy. V svoji osnovi se ta IPA zgleduje po craft pivovarnah iz zahodne obale ZDA, za katere je značilno, da se postavijo s svojim izrazitim hmeljnim značajem. V Tektoniku pa so ta karakter za vsak primer rahlo obrzdali. 

Ta skorajda popolnoma jasna zlata IPA, pokrita z manjšo in neobstojno belo glavo, je zvarjena s štirimi ameriškimi sortami hmelja, ki že v samem začetku pustijo odličen vtis. Takoj se namreč srečamo z zelo izrazito sadno hmeljno aromo v kateri se skrivajo sladke note tropskega sadja, še posebej pa izstopajo pasijonka, ananas in liči. Kot je bilo obljubljeno, je grenkoba res nekoliko obrzdana, kar pa ne pomeni, da Dizzy ni prava hmeljna bombica. Nekaj zelo nežne sladne hrbtenice tej grenkobi nudi potrebno oporo, vse skupaj pa se zaključi z nekoliko bolj blagim, a resnično trajajočim pookusom.  

Tektonikov Dizzy je tako lahkoten, prijetno grenkoben in super aromatičen - natanko tak, kot se od IPA zvarka z ameriškim značajem tudi pričakuje in želi. Pivo zvarjeno povsem po meri ljubiteljev nekoliko močneje hmeljenih piv. 
Cena: 2,2€ (0,33l; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
  • Pivoljub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.