sreda, 21. september 2016

Ime: Lager
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik

Stil piva: IPL (India Pale Lager)
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,9 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Ležak je dolga leta veljal za tradicionalni tip piva pri nas in bil v bistvu tudi edina izbira za ljubitelje piva. Nato je prišlo do kraft revolucije in pojavili so se mnogi novi stili, večinoma ale piv. Ležak pa je ostal v domeni gostilniških pivovarn, nespremenjen. Toda v zadnjem času se tudi nekaj naših butičnih pivovarn odloča za varjenje ležakov, jasno v nekoliko bolj moderni, trendovski preobleki.

Motni in zlato-rumeno obarvan ležak iz pivovarne Mali Grad je eden izmed takih primerov modernejših ležakov. Videz dopolni velika in precej obstojna bela glava, zvarek pa nas najprej osvaja s prijetno, čeprav rahlo zadržano sadno aromo koščičastega sadja. Kaj kmalu pa se tem prijetnim vonjem pridružijo še rahli pridihi bezga in grenivke. Lahkotno telo zaznamuje zmerna hmeljna grenkoba z zelo svežim in osvežilnim občutkom. Celoto na koncu zaokroži še prijeten citrusni zaključek in nežen rahlo grenkobni pookus. 

Ta kamniški ležak se tako prikaže kot zelo všečno pivo lahkotnega ležakovega telesa. Poleg zelo prijetne aromatike, ga zaznamuje še svežina telesa in polnost v okusu. In vse to na osnovi ležaka. V bistvu je tak, kot si to od modernega ležaka lahko želimo.
Kje ga najdem?
  • Gostilnica 5-6 kg (Ljubljana)
  • Pod Skalo (Kamnik)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.