ponedeljek, 15. avgust 2016

Vizir Superstar


Ime: Superstar
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj

Stil piva: Pšenični IPA
Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 4,1 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 13/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Še ena IPA več boste rekli. Res je, toda Superstar ni kakršnakoli IPA, ampak je v bistvu WIPA (wheat/white IPA) ali po domače pšenična IPA. Torej lahko od tega zvarka pričakujemo vse značilnosti klasične moderne IPE, zvarjene na pšenični osnovi.

Vizirjev superzvezdnik se odene v motno in žarečo oranžno barvo, na glavo pa si za nekaj časa povezne srednje veliko belo peno. V aromi se srečajo značilen začimbni pridih belgijskih pšeničnih piv in sadni toni hmelja kjer prednjačijo agrumi, pridno pa jim sledijo še sladke sadne note. Okus se pokaže z razmeroma konkretno hmeljno grenkobo, ki od samega začetka pa do konca navdušuje pivca. Suh finiš in trajajoč grenkobni pookus pa zaključita celoto.

Superzvezdnik se tako pokaže s svojim pšeničnim in tudi s svojim IPA karakterjem, katerega ima na pretek. Lahkotno pivo z zmerno stopnjo alkohola in zelo konkretno karbonacijo pa tako deluje zelo sveže in osvežilno. Več kot primeren sopotnik skozi poletje. Pravi superzvezdnik. 
Cena: 2,98€ (0,5l; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

2 komentarja:

  1. Kak 4,1 noooooo, če je VEDNO pokvarjen, kaaaaaak, prosim neko razlago, ne morem spat več

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ta, ki sem ga jaz ocenil nikakor ni bil pokvarjen. To je bilo prvič, ko sem ga pil. Sem pa dobil po tistem tudi jaz takega, ki ni bil vreden tega. Ampak ocena se nanaša na tisto verzijo, ki je bila pač taka kot treba. Simpl.

      Izbriši