nedelja, 28. avgust 2016

Mercator Svetlo Pivo


Ime: Mercator Svetlo Pivo
Pivovarna: za Mercator proizvedeno v Avstriji

Stil piva: Svetli ležak
Vsebnost alkohola: 4,9%
Na voljo: pločevinka

Ocena: 1,6 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 5/15 - OKUS: 4/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 2/10)

Mercatorjev ležak v zeleni preobleki je nov član njihove linije, ki ga proizvajajo v znani avstrijski pivovarni Fritz Egger. Piva te pivovarne so nadomestila pivovarno Union, ki je pred tem proizvajala pivo za najboljšega soseda - posledica Heinekenovega prevzema naše industrijske pivovarne?

Kristalno jasna zlata vsebina, dopolnjena s srednje veliko in ne preveč obstojno belo glavo, ima precej neizrazito aromo, v kateri se nahajajo kruhasto-žitne note. Okus napove kar precej preveč izrazita sladkoba sladu, priduži pa se ji še prej omenjeni kruhasti značaj, kateremu sledi še nekaj blage, ampak resnično blage in subtilne grenkobe. Na koncu pa naše brbončice objame še zelo izrazit in ne prijeten kovinski pookus, še posebej, ko pivo ni več ledeno hladno.

Gre za še en neizrazit svetli ležak industrijske proizvodnje, z nekoliko preveč prisotno sladkobo, rahlo postanim iz izredno praznim telesom, bolj natančno vodenim telesom. Ni škodljiv in nepiten, razen ko se nekoliko segreje, toda to je tudi vse.
Cena: 0,76€ (0,5l; pločevinka; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • trgovine Mercator (po Sloveniji)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar