torek, 30. avgust 2016

Kje se bo dogajalo - september


Pivomanija

Prvi vikend v mesecu septembru bo pri marsikateremu ljubitelju piva rezerviran za izlet v Ajdovščino. Pred pivovarno Pelicon, ki je jasno tudi organizator, se bo odvijala Pivomanija - mini festival malih pivovarjev, ki se vrača po treh letih. In tokrat lahko pričakujemo množico odličnih zvarkov, dobro družbo in še kaj se bo našlo za spremljavo.

Pelicončkom je na domače dvorišče uspelo privabiti še osmerico ostalih slovenskih butičnih pivovarjev, med njimi seveda vsa že znana, nekatera novejša in tudi popolnoma sveža imena. Tako bodo poleg domačih, ajdovskih piv, na voljo tudi zvarki iz pivovarne HumanFish, Mali Grad, Carniola, Hopsbrew, Tektonik, Lobik, Green Gold Brewing in novinec na sceni, Kaki Kraft. Poudarimo pa lahko še to, da bo kar nekaj pivovarn ta festival izkoristilo za premierno predstavitev novih zvarkov.

Kdaj, kje in kako


Pivomanija bo potekala v soboto, 3. septembra z začetkom ob 12 uri ter uradnim koncem ob 20. uri. Dogajanje se bo odvijalo pred pivovarno Pelicon, na Palah v Ajdovščini. Vstopnice za dogodek, ki znašajo 20€ (na dan prireditve 22€), vam prinesejo neomejeno pokušanje odličnih piv. Najdete pa jih lahko na spletni strani Pelicon, v Sir William's Pubu, trgovini Pivarna, ter na strani startup podjetja Olaii (klik), ki so omogočili, da se jih dobi tudi na OMW bencinskih servisih ter v trafikah 3Dva. Več informacij pa še na FB strani dogodka Pivomanija.  

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

The Who Cares for Beer Festival 16

Isti dan kot bo v Ajdovščini potekala Pivomanija, pa se bo le nekaj korakov čez avstrijsko mejo odvijalo tudi Bevogovo tradicionalno praznovanje, ki letos nosi ime The Who Cares for Beer.

Organizatorji so za dogodek napovedali več kot 60 različnih butičnih piv iz različnih koncev sveta, med njimi tudi nekaj svetovnih "zvezd" - nekateri izmed sodelujočih zvarkov prihajajo iz pivovarn Stone Brewing, Tiny Rebel, Pohjala in še in še. Seveda bo ta dogodek, kot je v navadi, spremljala tudi dobra glasba in seveda jedača, udeležili pa se boste lahko tudi konference o butičnem pivu, na kateri bodo sodelovali nekateri pivovarji znanih pivovarn.  

Kdaj, kje in kako


Bevogov dogodek se bo odvil v soboto, 3. septembra - začelo se bo ob tretji uri popoldan, dogajanje pa bo potekalo vse do polnoči. Pivo se bo točilo v prostorih Bevogove pivovarne v Bad Radkersburgu. Letos na dogodku ni vstopnine, kar pomeni, da plačate kar poizkusite. Za več informacij pa odklikajte še na FB stran dogodka The Who Cares for Beer Festival 16.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Savinja Beer Fest 2016

V letošnjem letu se bo prvič na zemljevid festivalov piva pri nas vpisalo tudi Mozirje, kjer se bo odvil prvi Savinja Beer Fest v organizaciji Zavoda Sprememba. Gre za festival dobrega piva, kulinarike in cigar, na katerem se bodo predstavili nekateri domači pivovarji, uvoziniki ter trgovine s pivom.

Na dogodku si bodo obiskovalci tako lahko privoščili pivo pivovarn Hopsbrew, Lobik, Bru Kru in Carniola. Svoje bosta dodali še trgovini Pivarna in Za Popen't Pivoteka, pripeljal pa se bo tudi Tankr - craft mobil. Seveda na dogodku ne bo majkala tudi okusna hrana različnih ponudnikov in ostale spremljevalne dejavnosti. 

Kdaj, kje in kako


Savinja Beer Fest se bo odvil v soboto, 10. septembra, na sejmišču v Mozirju. Pivo se bo točilo od druge ure popoldan pa do devete ure zvečer, za več informacij pa kar na FB stran dogodka Savinja Beer Fest ali na uradno stran www.gremonapir.si.  

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Karavana Domačih Pivovarn v Idriji

Karavana Domačih Pivovarn tudi v septembru nadaljuje svojo pot. Proti koncu meseca se bo prvič ustavila tudi v Idriji, kjer bo to, po naših podatkih, tudi prvi festival piva v tem kraju.
Napovedujejo okoli 8 slovenskih kraft pivovarjev, katerih imena so zaenkrat še skrita. Le-ti pa bodo brez dvoma točili okusno pivo, tako že uveljavljene zvarke, kot tudi kakšno morebitno novost. Na dogodku ne bo manjkala niti hrana, za katero bo poskrbel Flying Smoker.

Kdaj, kje in kako


Karavana se bo v Idriji ustavila v soboto, 24. septembra z začetkom ob tretji uri. Natančna lokacija dogodka še ni znana, tako da lahko zaenkrat rečemo samo to, da bo v Idriji. Za več informacij pa lahko odklikate še na FB stran dogodka Karavana Domačih Pivovarn v Idriji.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1. Obletnica Točilnice Pivovarne Carniola

V mesecu septembru praznuje tudi pivovarna Carniola. Minilo je namreč že eno leto odkar vam svoje pivo postrežejo v lastni (moderni) točilnici poleg pivovarne. Seveda pa to dejstvo kar kriči po posebni zabavi v čast obletnice.
Tako bo pivovarna Carniola organizirala praznovanje, kjer se bo točilo dobro pivo, jedli okusni burgerji ter poslušala dorba glasba. Na voljo bodo zvarki slavljenca, ter tudi gostujoči zvarki iz pivovarn Bru Kru, Maister in Mali Grad. Torej 6 zvarkov, vsakih 15 minut pa bo organizator priključil enega izmed njih.

Kdaj, kje in kako


Dogodek bo poteka v soboto, 24. septmebra v točilnice pivovarne Carniola v Žirovnici. ur se bo začel ob 19. uri, trajal pa bo vse do polnoči, oziroma, dokler ne zmanjka piva. Za več informacij pa vam je na voljo še FB stran dogodka 1. obletnica odprtja točilnice pivovarne Carniola.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Pivo Struna Fest

Zadnji dan septembra boste lahko vsi ljubitelji piva zopet uživali na festivalskem dogajanju. V Podčetrtku se bo v organizaciji lokalne turistične organizacije odvil Pivo Struna Fest.

Gre za dogodek na katerem bo poleg glasbe imelo svojo vlogo tudi pivo, ter razne dejavnosti povezane z njim. Poleg lokalne pivovarne Haler se bo predstavila še gostilniška pivovarna Lipnik, ter tudi Maister Brewery in šolska pivovarna Kult316 iz Centra Kulinarike in Turizma. Za belgijska piva pa bo poskrbela še trgovina Pivotoč.

Kdaj, kje in kako


Pivo Struna Fest se bo odvijal v Podčetrku (športna dvorana) in sicer 30. septembra ob 18. ure naprej. Vstopnina za dogodek znaša 6€. Za več informacij pa vam je na voljo FB stran dogodka Pivo Struna Fest.   

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Makro Beer Fest Maribor

Brez skrbi, imenu navljub ne gre za festival makro ali velikih pivovarn, ampak gre za marko ali velik festival butičnega piva. Gre za festival v organizaciji mariborske trgovine Pivarna, ki se je prejšnji dve leti imenoval Štajerski Festival Piva. Lansko leto je bil ta festival na strani PivoMan izbran tudi za festival leta, letos pa lahko pričakujemo še nadgradnjo tega dogodka.

Organizator nam poleg zvarkov domačih mikropivovarn obljublja tudi zanimive zadeve iz Hrvaške, Srbije in Avstrije. Menda bomo lahko obiskovalci izbirali med več kot 100 vrstami piva, temu ustrezno pa bo večje tudi samo prizorišče in dogodek bo potekal kar dva dni, tudi letos pa se bo predstavila nova slovenska mikropivovarna na trgu. Seveda pa ne bo manjkal niti pester spremljevalni program. Torej se res obeta nekaj odličnega. Samo nekaj imen za pokušino: Pelicon, Hopsbrew, Green Gold Brewing, Lobik, Dogma, Medvedgrad, Bura Brew, in še mnogi

Kdaj, kje in kako


Makro Beer Fest se bo odvil v središču Maribora na Glavnem trgu. Kot že rečeno bo potekal dva dni, in sicer 30. septembra in 1. oktobra z začetkom ob 12. uri in zaključkom pozno v noč ob polnoči. Za še več inforacij pa spremljajte FB stran organizatorja Pivarna, ali pa kar samo FB stran dogodka Makro Beer Fest Maribor.  

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ni komentarjev:

Objavite komentar