nedelja, 10. julij 2016

Ime: Maximus
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj
Stil piva: Imperialna IPA
Vsebnost alkohola: 9%
Na voljo: steklenica - točeno

Ocena: 3,7 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

"Are you not entertained?" - to je prva stvar, ki pade na misel ob omembi imena Maximus (jasno, iz Gladiatorja). Toda mogoče bomo od sedaj ob tem imenu najprej pomislili na novo pivo pivovarne Vizir, ki je na nek način naslednik do sedaj dobro uveljavljenega Norega Franca; vsaj kar se % tiče. 

Belokranjski bojevnik v areno stopi v zelo motni bakreni opravi, na glavo pa ima poveznjeno srednje veliko peno umazano bele barve, ki začne dokaj hitro izginevati. Aroma je intenzivna in lahko zaznavna - prevladuje sladni značaj v katerem se najdejo piškoti, ter nekaj kruha in soje. V ozadju vse nadzorujejo zmerne hmeljne note, s časom pa se začne v ospredje prebijati še zaznaven pridih, ki takoj spomni na viski. Najprej bomo zaznali zmerno sladkobo bogatega sladnega značaja, medtem ko nas na koncu pozdravi še srednja hmeljna grenkoba. Ves čas pa nas spremlja tudi nežen, a vseeno očiten in topel alkoholni občutek, na koncu pa še kratkotrajen, nežno grenkobni pookus.

Maximus je tako močan bojevnik, dokaj polnega telesa in poln arome ter okusa. Zaradi svoje moči morda ni najbolj primeren za občutljive (začetne) brbončice. 9% alkohola se sicer lepo skrije, toda obenem da jasno vedeti, da so še vedno tukaj. Zvarek bo pivca tako dodobra pozabaval, če ga bo preveč, pa tudi vrgel ob tla.
Cena: 3€ (0,3l; steklenica; na festivalu)

Kje ga najdem?
  • Pivovarna in vinska klet Vizir (Črnomelj)
  • Craft Pivo (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.