petek, 08. julij 2016

Ime: American Ale
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor
Stil piva: Ameriški pale ale
Vsebnost alkohola: 4,3%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,9 / 5
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Američani napadajo štajersko prestolnico, krivci za to pa so v lokalni pivovarni Lobik. Zvarili so namreč svetlo ale pivo, pri katerem so uporabili ameriške sorte hmelja (za razliko od njegovega slovenskega bratranca). Tako je nastal ta okusni zvarek.

Pred nami se pojavi zvarek motne zlato-oranžne barve, ki se na vrhu zaščiti z zelo veliko kremasto peno umazano bele barve, tam pa ostane kar nekaj časa. Najprej se seznanimo z dokaj nežno aromo sadja, kjer se skrivajo breskve in tropski sadeži, potem pa se pridruži še nekaj prav tako blagega zeliščnega in travniškega pridiha. Če je aroma rahlo bolj zadržana, pa nas pivo udari z dokaj konkretno hmeljno grenkobo, ki se nadaljuje še v pookus tega srednje polnega piva.

Gre za kar konkretno APA pivo (ki se nekoliko že spogleduje z IPA lastnostmi), v katerem je ameriški značaj, ki je darilo hmeljev, popolnoma očiten. Napove se z blago aromo, stopnjuje s srednjo polnostjo telesa in na koncu udari še z vso silo okusa. Zelo všečen štajerski Američan, predvsem pa super pitno pivo.
Cena: 2€ (0,3l; točeno; na festivalu)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.