nedelja, 03. julij 2016
Junij se je poslovil in začelo se je tisto res pravo poletje. Še preden pa se začnemo sončiti na morju, poglejmo, kaj se je novega na naši pivosceni zgodilo v tem preteklem mesecu. 

Začnimo s festivalskim dogajanjem, ki je bilo v tem mesecu zelo pestro, a je imelo na dogodke zopet velik vpliv muhasto vreme. Vseeno se nismo dali in tako smo lahko uživali v na pol namočenem Ljubljanskem Festivalu Piva, že petemu po vrsti. Mogoče smo od njega pričakovali malce več, toda vseeno smo našli kar nekaj novega zase. Isti vikend se je dogajalo tudi na dolenjskem koncu, kjer se je zgodil 1. Festival Piva Dolenjske Toplice, v precej majhnem obsegu.

Pivsko dogajanje se je nato preselilo v Škofjo Loko, kjer se je odvila prva postojanka Karavane Domačih Pivovarn, istočasno pa se je v Celju odvijal tudi 1. Festival Pivo, Burger & Čili, ki pa nas je kar precej razočaral. Najbolj pričakovani dogodek v mesecu juniju pa je padel na zadnji, praznični vikend, ko je Koper zavzela že četrta izvedba Festivala Mikropivovarjev, ki se je zopet izkazal za zelo popularnega in obiskanega. 
S svojimi stvaritvami so nas v tem mesecu najbolj razvajali štajerci iz pivovarne Lobik, ki so na festivalih predstavljali svoje štiri zvarke. Med njimi je najbolj izstopal bezgov ale, ki bi znal biti pravi poletni hit. Poleg bezgovega zvarka, smo uspeli poskusiti še slovenski ale, ameriški ale in farmhouse ale.

Novo pivo so izstrelili tudi pri domžalskem Hopsbrewu, in sicer neverjetno aromatično pšenično pivo z imenom Tropical Wheat. Nekaj novega pa je prišlo tudi iz pivovarne Tektonik, kjer so se predstavljajli z zvarki iz omejene serije Odprta Liga - to sta OL-1 (IPA) in OL-2 (APA). 

Dejavni so bili še v pivovarni Bevog, kjer so za poletje kot del svoje Who Cares Editions serije izdelali prijetno poletno session IPA pivo z imenom Freezbee Beer.

Omenimo še, da se je na začetku meseca v Kranju tudi uradno odprla pivnica Kranjske Pivovarne. V tej pivovarni pa so za kranjski lokal Terasa Bar izdelali tudi posebno rdeče hišno pivo Terasa Bar Red Ale. Kar nekaj prahu pa je na sceni dvignila tudi novica iz pivovarne Union, da bodo njihovo Neflitrirano začeli točiti tudi v steklenice.

Zadnja novica v mesecu juniju pa pripada novi trgovini z butičnim pivom (in tudi vinom), ki je svoja vrata odprla v Domžalah - Pivinoteka. Pri njih boste namreč našli proizvode mnogih odličnih slovenskih varilcev piva.

To so vse pivske novice iz meseca junija. Mi pa že nestrpno čakamo, kaj so nam pivovarji in ostali pripravili za mesec julij in poletje. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.