petek, 24. junij 2016

Slovenski oglasi za pivo


TV oglasi so ena stvar, pri kateri industrijske makropivovarne prednjačijo pred ostalimi pivovarji (o vzrokih za to, ne bomo). Še James Bond je nekaj časa poskušal s pitjem Heinekena. Z oglasi, tudi za pivo, smo res obkroženi na vsakem koraku. Sedaj ne bomo govorili o razlogih za neprestano potrebo po prikazovanju ob vsaki priložnosti, ampak bomo pokazali nekaj dobrih TV oglasov za pivo.

Najbrž se večina med vami še spomni legendarnega oglasa za ameriško pivo Bud, ki je bilo prvič prikazano med tekmo ameriškega nogometa - Wassup!!! Ker pa na tej strani radi govorimo predvsem o slovenskem pivu, si bomo pogledali najboljše oglase naših makropivovarjev. Mogoče se res ne morejo primerjati s tistimi res najboljšimi oglasi, kot so naprimer ti oglasi: Carlton Draught, Bavaria, Greene King ali Guinness. Toda vseeno smo izbrali najbolj posrečene med našimi oglasi.

Union Pivo - Kdor ne skače ni Sloven'c

Domiselni oglas, ki je časovno souvpadal z uvrstitvijo naše nogometne reprezentance na svetovno prvenstvo in obenem tudi manjša provokacija na neuvrstitev naših južnih sosedov. 

Laško Pivo - Laško je pa zakon

Sicer nič kaj poseben oglas, toda eden prvih, ki nam je ostal v glavi dolga leta. Vse se spreminja, samo tradicija ostaja.

Laško Bandidos - Vroče

Na nekaterih televizijah bi bil ta oglas zaradi namigovanja v njem najbrž prepovedan. Ampak pivo in vroče zadeve pač gredo skupaj.



Ni komentarjev:

Objavite komentar