ponedeljek, 30. maj 2016

Kje se bo dogajalo - Junij


Grenko & Slastno

Da ne bi prvi vikend v juniju slučajno minil brez pivskega dogodka, so poskrbeli v ljubljanski trgovini s pivom Pivoljub. V sodelovanju z restavracijo Subway prirejajo dogodek, na katerem bodo glavno "grenko" vlogo odigrala piva stila IPA, "slastni" del pa bo pripadel sendvičem različnih okusov iz Subwaya.

Da bo pa mera uživancije res polna bo poskrbel še glasbeni koncert in tudi obisk slovenskih mikropivovarjev, ki bodo ob pivu povedali kaj o pivu.

Kdaj, kje in kako


Druženje grenkega in slastnega bo potekalo v soboto 4. junija. Pivo se bo točilo med 2. in 10. uro zvečer na gostinskem vrtu med trgovino Pivoljub in restavracijo Subway (Dunajska cesta 115). 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ljubljanski Festival Piva 2016

Tudi letošnje leto ne bo minilo brez največjega festivala piva pri nas. V prestolnica se bo namreč sredi junija zgodil že peti Ljubljanski Festival Piva, na katerem se bodo predstavili številni domači pivovarji, uvozniki piva in trgovine s pivom, seveda pa bo poskrbljeno tudi za ves preostali spremljevalni program, z okusno hrano na čelu.
Tako kot je bilo temu lansko leto, bodo tudi letos pivu družbo delali številni whiskyji, takšni in drugačni. Organizator obljublja preko 50 različnih whiskyjev in, kar je nam veliko bolj ljubo, preko 200 različnih piv vseh možnih stilov. Med njimi, tako med domačimi in kot tudi tujimi, pa bomo našli kar lepo število popolnih novosti pri nas. Pravi ljubitelji piva v Ljubljani brez dvoma ne bodo manjkali.

Kdaj, kje in kako


Letošnji festival bo zopet spremenil lokacijo. Po parkirišču pred Gas Stationom in Gradu Kodeljevo, bo letošnje prizorišče ploščad pred Areno Stožice, tako da nam tudi morebitni dež ne bo pokvaril užitka. Festival bo potekal dva dni, in sicer 10. in 11. junija, z začetkom ob 13. uri, pivo pa bo prenehalo teči ob 22. uri.

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1. Festival Piva Dolenjske Toplice

Dolenjske Toplice so naslednji slovenski kraj, ki se bo vpisal na seznam festivalov piva. V ta topliški kraj namreč junija prihaja kar simpatično število slovenskih mikropivovarjev, ki bodo dolenjcem predstavili svoja piva. Seveda se bodo našli tudi kakšni tuji zvarki, vse skupaj pa bo pospremil raznovrstni spremljevalni program.

Tako bomo tudi na našem, dolenjskem, koncu lahko uživali v festivalskem dogajanju, ki ga kar malo pogrešamo v teh krajih. Na festivalu bomo tako lahko srečali zvarke Varissh, Maister, Brew Revolt, Tektonik, Rokovnjač, Mali Grad in seveda najbolj lokalna pivovarna na tem koncu Vizir.  

Kdaj, kje in kako


Prvi festival piva v Dolenjskih Toplicah bo na sporedu v soboto 11. junija. Dogajanje pa bo potekalo na osrednjem Sokolskem trgu, od 2. ure popoldne do 11. ure zvečer.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1. Festival Pivo, Burger in Čili

V mesecu juniju bo tudi naše knežje mesto Celje zaživelo z dobrim pivom. Na sejmišču se bodo takrat namreč zbrali ljubitelji piva, burgerjev in čilija, saj bo tam potekal festival namenjen le teh dobrotam.

Jasno je, da na festivalu noben obiskovalec ne bo ne lačen, ne žejen. Poleg velikega števila dobrih burgerjev, se bo na sejmišču znašlo še zelo veliko število stojnic s pivom. Vse od domačih gostilniških, preko slovenskih mikropivovarn, pa vse do uvoznikov tujih zvarkov. Seveda pa lahko najbrž pričakujemo tudi kakšno čilijevo pivo.  

Kdaj, kje in kako


Festivalsko druženje burgerjev, čilija in piva bo potekalo v atriju Celjskega sejmišča, in sicer v soboto 18. junija med 10. in 22. uro. Vstop na prizorišče bo brezplačen.  

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Karavana domačih pivovarn

Sredi meseca junija Karvana domačih pivovarn nadaljuje svoje popotovanje. No, če smo natančni, ga zaradi slabega vremena v Kranju konec maja sedaj šele zares začenja. Prva postojanka letošnje karavane bo tako Škofja Loka, tradicionalno prizorišče karavan će nekaj let.

Letošnja karavana bo potekala v sklopu dogodka Historial, predstavilo pa se bo nekaj domačih, slovenskih pivovarjev, ki bodo s svojimi zvarki poskrbeli za vse ljubitelje tega napitka. Tokrat pa seveda upamo še na boljše vremenske razmere.

Kdaj, kje in kako


Škofjeloška karavana se bo zopet odvila na Škofjeloškem gradu, kamor bodo največji ljubitelji piva priromali 18. junija takoj ob peti uri popoldan. V dolino proti mestu pa se bodo zadnji pivopivci napotili okrog polnoči istega dne. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


4. Cameralov Festival Mikropivovarjev

Koper bo tudi letos gostil enega izmed festivalov piva z najdaljšo tradicijo pri nas. Na Obali se bo namreč odvil že 4. festival mikropivovarjev, ki je že po tradiciji privabil veliko število naših varilcev piva, vedno pa se je našel tudi še kakšen izza meje.

Tudi letošnji dvodnevni festival bo potekla v organizaciji Bara Cameral, najbrž najbolj prepoznavnega člana butične pivovarske scene na tistem koncu. Obetajo se nam poslastice večine najboljših slovenskih pivovarjev. Pivo bodo namreč točili HumanFish, Reservoir Dogs, Varissh, Tektonik in še kdo. Spoznali pa bomo lahko tudi popolnoma sveo pivovarno Mammut. Poleg odličnega piva ne bo manjkala niti okusna hrana, za dobro atmosfero pa bo poskrbela še bližina morja in (upajmo) prijetno vreme.

Kdaj, kje in kako


Letošnje druženje ob kozarcih dobrega piva bo potekalo 24. in 25. junija, ljubitelji piva pa se bomo zbrali na Gortanovem trgu, kjer bomo dva dni uživali v pivskih dobrotah.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar