petek, 27. maj 2016

Ime: Golden Monkey
Pivovarna: Pivovarna Carniola, Žirovnica
Stil piva: Pivo z zelišči
Vsebnost alkohola: 5,4%

Ocena: 3,1 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10) 

Pivo in čaj. Vsak posebej še gre, toda kaj se zgodi, ko se jih pivovar odloči združiti v eno. Na to vprašanje lahko odgovorijo v pivovarni Carniola, saj so tam pripravili posebno pivo po imenu Golden Monkey, kateremu so dodali še črni čaj.

Zvarek se predstavi s popolnoma motno jantarno barvo temnejšega odtenka, za kratek čas pa se pokrije še z majhno belo glavo. Naš nos bo najprej lahko zaznal nekaj umirjenih sladkih sadnih not koščičastega sadja, glavnino arome tvorijo zeliščni pridihi, medtem ko se v ozadju skriva še nekaj piškotnih tonov sladu. Okus v celoti zaznamuje grenkobni zeliščni značaj, ki nas spremlja od prvega pa do zadnjega požirka, s tem, da postaja tudi vedno bolj izrazit. Sicer pa je pivo dokaj lahkotnega telesa s precej suhim občutkom.

Pivo nekako po pričakovanjih zaznamuje prisotnost zeliščnega karakterja, ki je v večini darilo čaja. To mogoče ne bo najbolj všeč ljubiteljem piv s sladkim, sadnim karakterjem, ki bodo zato raje posegli po kakšnem drugem zvarku pivovarne Carniola. Bo pa brez dvoma tudi Golden Monkey dobil svoje oboževalce, saj gre navsezadnje za dobro pivo. 
Cena: 2,8€ (0,5l v pubu)

Kje ga najdem?
  • Carniola Taproom (Žirovnica)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Išči!

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Naroči se na objave!

Razlaga ocen:

< 1,5 → komajda še pivo
1,5 - 2 → če res ni drugega
2 - 2,5 → no ja, pitno
2,5 - 3 → saj je kar v redu
3 - 3,5 → ta je pa dober
3,5 - 4 → tako se dela
4 - 4,5 → vrhunsko pivce
4,5 - 5 → boljše kot to ne gre

Najbolj brano v tem mesecu!

Kaj je vroče!

Green Gold Brewing Dragon

Ime: Dragon Pivovarna: Green Gold Brewing , Šempeter v Savinjski dolini Stil piva: IPA Vsebnost alkohola: 5,5% Na voljo: točeno Ocen...

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.