sreda, 06. april 2016

Ime: Joker
Pivovarna: Pivovarna Kratochwill, Ljubljana
Stil piva: Marčno pivo
Vsebnost alkohola: 6,1%

Ocena: 2,8 / 5

Kratochwillow Joker je pivo tradicionalnega nemškega stila "marzenbier", ali po naše marčno pivo. Prvotno je bilo varjeno na Bavarskem v 16. stoletju po posebnem receptu, jasno meseca marca, da bi nato zdržalo do jeseni, ko je bilo spet dovoljeno variti pivo. 

Joker se nam predstavi s popolnoma motno temno jantarno barvo, ki je v bistvu skorajda že rjava. Za kratek čas se na vrhu ustvari še majhna pena umazano bele barve, ki pa kaj kmalu pobegne. Aroma je precej nežna in neizrazita. Zaznamo sicer nekaj blagih cvetlično/travnih not hmelja, bolj do izraza pa pridejo sladni toni, kjer prevladuje kruhova skorja. Le-ta pa postane malo bolj izrazita s časom. Okus zaznamuje sladni značaj, vsaj na začetku, kjer se s kruhastim okusom prepleta še nekaj karamelnega dodatka. Na koncu pa svoj odtis pusti tudi hmeljna grenkoba, ki ima celo rahlo začinjen značaj. Ta zeliščno-grenkobni pookus pa se nam kar prilepi na jezik. 

Samo pivo je tako precej polno in bogato, na koncu pa ima tudi rahlo vležan občutek.Ponuja pa zanimiv spekter okusa, saj le-ta sega od kruhaste sladkobe na začetku do precej suhe grenkobe na koncu.
Kje ga najdem?
  • Pivnica Kratochwill (Ljubljana)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.