sreda, 13. april 2016

Ime: SMASH Mosaic
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Domžale
Stil piva: Ameriški pale ale
Vsebnost alkohola: 4,5%

Ocena: 3,5 / 5

Še precej sveža pivovarna pri nas Hosbrew še kar naprej preseneča s svojimi zvarki, predvsem s količino in raznolikostjo le-teh. Za prvi Pivo & Burger Fest v tem letu so izdelali posebno pivo iz ene same sorte hmelja (v tem primeru Mosaic) in ene same sorte sladu - sliši pa na SMASH (Single Malt A Single Hop).

V kozarcu se tako pred nami pojavi zvarek motne temno kostanjeve, skoraj bakrenerjave barve, na vrhu katerega sedi srednje velika in dokaj obstojna pena umazano bele barve, ki je zelo kremasta. Aroma je precej izrazita in zelo privlačna, v njej pa prevladujejo prijetne sladke sadne note ter nepogrešljivi agrumi, kjer vlada grenivka. Okus v ospredju zaznamuje zmerna hmeljna grenkoba, v ozadju pa skriva nekaj blage sladkobe. Ta grenkoba postane kasneje še malo bolj izrazita, v pookusu pa nam pusti še rahlo zeliščni pečat.

Vse opisano, ter dokaj lahko telo za dodatek, naredijo SMASH lahko piten in precej všečen. Obenem pa služi tudi kot pokazatelj, da se včasih da tudi z eno samo sorto hmelja in sladu ustvariti simpatičen in okusen zvarek.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.