sreda, 23. marec 2016

Ime: Lone Wolf
Pivovarna: Reservoir Dogs Brewery, Nova Gorica
Stil piva: India pale ale
Vsebnost alkohola: 6,66%

Ocena: 3,8 / 5

"Nikoli ne veš, kako močan si, dokler ni biti močan tvoja edina možnost!" Tako so namreč pri pivovarni Reservoir Dogs napovedali njihovo novo pivo, Lone Wolf. Gre za pivo stila IPA, zvarjen pa je z eno samo sorto hmelja ("single hop") po imenu Styrian Wolf s kmetije Rojnik iz Savinjske doline. 

Ta volk samotar ima motno temno jantarno barvo, ki že počasi prehaja na bakreno. V kozarec ga skrije srednje velika in počasi puhteča bela milnata glava. Styrian Wolf zvarku podari srednje izrazito sadno aromo, ki zelo spominja na melono. Spremlja jo še blag travni pridih, ki je zelo skrit, ter kar nekaj zanimivega, sladkega občutka žvečilnega gumija. Okus se predstavi s prijetno sladkobo, v kateri se mešajo note sadja in prej omenjene žvečilke, v celoti pa okus spremlja prisotnost začimb, ki dajo celo nekoliko pikanten značaj. Zmerna grenkoba dopolni celotno sliko, ter se tudi nadaljuje v srednje dolg in zmeren pookus. 

Srednje lahko telo tega piva omogoča lahko pitnost, medtem ko dodatek lastnosti tega domačega hmelja poda zvarku zanimiv in rahlo neobičajen karakter. Vse skupaj tako naredi to IPO zelo všečno in okusno. Pozor! Samo v omejeni izdaji.
Cena: od 2,7€ do 4€ (0,33l)

Kje ga najdem?
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
  • Beerightback (Nova Gorica)
  • Birbox (spletna trgovina)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.