sobota, 13. februar 2016

Ime: Special Striptis
Pivovarna: Pivovarna Laško, Laško
Stil piva: Dvojni bok
Vsebnost alkohola: 8,3%

Ocena: 2,5 / 5

Striptis iz Laškega - slišati je zanimivo in obetajoče. V praksi pa gre za zvarek iz posebne linije našega največjega pivovarja, ki je zvarjen v stilu dvojni bok. S tem pa so pivovarji tudi oživili pivo, ki so ga tam prvič zvarili že leta 1956. 

Striptis se pokaže s svojo popolnoma jasno in zelo temno jantarjevo barvo, ki je že skoraj rubinasta. Na vrhu kozarca se ustvari razmeroma majhna pena bež barve, ki tudi ni preveč obstojna. Aroma je presenetljivo nežna, v njej pa se skriva le nekaj not karamelnega sladu, ter občasen piš (konkretnega) alkohola. V okusu prevladuje precej izrazita sladkoba, ki ima značilnosti karamelnega sladu, precej zaznaven in občuten pa je tudi alkohol, ki spominja na kakšne konjake in kar pogreje naše brbončice.

Gre za soliden dvojni bok s srednje polnim telesom, ki bo zaradi vseh svojih lastnosti bolj všeč ljubiteljem močnejših piv z izrazitim sladnim značajem. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.