ponedeljek, 29. februar 2016

Bela krajina, pokrajina na jugovzhodu Slovenije, je tako kot vse ostale pokrajine na tem koncu naše države, bolj znana po vinarstvu kot pa po pivovarstvu. Je pa tudi res, da je to območje ob reki Kolpi tudi rojstni kraj ene naših mikropivovarn, ki nas že dolgo razvaja s svojimi izdelki - to je pivovarna Vizir.

V tem mini vodiču po dobrem pivu v Beli krajini, pa bomo poskušali povedati, kje v tem zelenem koščku naše dežele, se da spiti dobro pivo, bodisi domače ali tuje.
Kmalu po prehodu iz Dolenjske v Belo Krajino nas že čaka prva lokacija. Le-ta morda ni toliko znana po izbiri piva, kot si je mesto prislužila zaradi okolice in razgleda. Gre namreč za Dom Na Mirni (1), kjer si pa boste vseeno lahko privoščili pivo lokalne pivovarne Vizir. Pot nas bo vodila naprej proti Črnomlju, mimo nekaterih lokalnih barov in tudi edine lokalne pivovarne Vizir (2), kjer lahko pivo za na pot dobimo tudi v njihovi trgovinici.

Če si želimo dobro pivo privoščiti v Črnomlju, imamo na izbiro dva lokala. Izbira nas ne bo ravno odpihnila, toda dobršen repertoar piv pivovarne Vizir bo vseeno potešil žejo. Potrebno se je samo odločiti ali bomo zavili v Klas Bar (3) ali v Črnomaljsko Kavarno (4).

V kolikor si zaželimo še česa drugega, nadaljujemo pot proti drugemu največjemu mestu v tej pokrajini, to je Metlika. Ena od izbir, ki se nam tam ponuja, je Pub Pri Starem Pildu (5), v katerem se lahko okrepčamo z nekaterimi nemškimi pivi, najde pa se morda še kaj. Druga izbira nedaleč stran pa je Bar Liber (6), kjer nam bodo prav tako postregli z nekaterimi nemškimi zvarki.

Kot je razvidno iz tega mini vodiča, je ponudba dobrega piva v Beli Krajini še dokaj omejena, saj ima v tej regiji vino še vedno glavno vlogo. Vseeno pa se dobro pivo najde, za kar še posebej vneto skrbijo v lokalni pivovarni Vizir.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.