petek, 29. januar 2016

Ime: Amber Lager
Pivovarna: Ekološka kmetija Šlibar, Tržič
Stil piva: Jantarni ležak
Vsebnost alkohola: 4,8%

Ocena: 2,9 / 5

Na ekološki kmetiji Šlibar v bližini tržica so do sedaj zvarili že kar nekaj različnih stilov piva, tako ležakov kot tudi ale piv. Eden izmed njih je tudi ta jantarni ležak, ki je tako kot vsi ostali proizvodi kmetije, 100% bio.

Kot pove že ime, je za ta stil piva značilna jantravna barva. Tudi Šlibarjev ležak se tako pokaže z dokaj jasno in rahlo temnejšim odtenkom te barve. Na vrhu kozarca pa najdemo dokaj veliko in ne preveč obstojno peno, ki je rahlo umazane bele barve. Aroma je razmeroma zadržana. Zaznamo sicer nekaj not travnega hmelja, družbo pa mu dela še zelo blag pridih karamele - le-ta je precej neizstopajoča, toda vseeno začutimo, da je tam. Rahla sladkoba z blagim biskvitnim priokusom napove ta ležak s prvim požirkom, zaključi pa se s srednje solidno hmeljno grenkobo. Sledi le še kratek pookus, ki ima zelišni značaj. 

Gre za zelo nežno pivo, ki zna biti še posebej všeč nežnejšemu spolu, ali pa kar ljubiteljem nežnejših piv. Odlikujeta ga tudi zelo svež občutek in lahkotnost. Všečen jantarni ležak.   

Na voljo: Ekološka kmetija Šlibar (Kovor), Ekološka tržnica Naklo, Ekološka tržnica (Kranj)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.