četrtek, 21. januar 2016

Ime: Incubo
Pivovarna: Reservoir Dogs Brewery, Nova Gorica
Stil piva: Saison
Vsebnost alkohola: 6%

Ocena: 3,6 / 5

"Včasih se zbudiš iz sanj. Včasih se zbudiš v sanjah. In včasih, na vsake toliko, se zbudiš v sanjah nekoga drugega." Tako so to pivo stila saison predstavili v pivovarni Reservoid Dogs. Poimenovan je po moškem demonu, ki v sanjah zapeljuje ženske, ter je soroden drugemu demonu Sucubo - kot nalašč za serijo piva Psycho. 

Izgled tega saisona zaznamuje motna, zlato-oranžna barva, dopolni pa ga precej velika in dobro obstojna kremasta pena snežno bele barve. Aroma nam že na začetku ponudi zemeljski občutek, ki prinese spomin na kmetijo, kot se za pravi saison spodobi. Dodanih ima nekaj sadnih tonov v ozadju, medtem ko najbolj prevladujejo različne začimbe s pridihom citrusne note (koriander). Tudi okus je zelo bogat z začimbami, grenkoba je zmerna, zaznamo pa tudi nekaj kiselkastih not, ter blago prisotnost kvasa. 

Lahko in sveže telo bo kot nalašč primerno za toplejše dni, temu pa dodatno pripomore še konkretna prisotnost mehurčkov, ki poživijo ta zvarek. Konkreten občutek začimb pa še dodatno potrdi, da gre res za saison, kot se spodobi. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.