petek, 08. januar 2016

Ime: Batch #50
Pivovarna: Reservoir Dogs Brewery, Nova Gorica
Stil piva: Imperialni stout
Vsebnost alkohola: 9%

Ocena: 4,8 / 5

Ko ti do poletja uspe zvariti 49 konkretnih rund piva, se spodobi da si za okroglo 50. zvariš nekaj posebnega. Točno to so naredili tudi v pivovarni Reservoir Dogs, kjer so izdelali imperialni stout, za mnoge ljubitelje piva najboljši in najljubši stil piva. Nato so ga pustili da dozori in sedaj je pred nami Batch #50.

Izgled zaznamuje popolnoma črna barva, skozi katero ne pride niti žarek svetlobe. Pivo se pokrije še z razmeroma majhno, toda lepo obstojno peno krem barve in na prvi pogled bi ga težko ločili od kave. V prvem trenutku po odprtju steklenice v naš nos pridrejo zelo prijetne in lahko zaznavne arome čokolade. Nato se pridruži še nežen pridih praženega sladu in kave, v ozadju pa se skriva še nekaj zelo blagega alkohola, ki pride rahlo bolj do izraza, ko se pivo malo segreje. Ob prvem požirku najprej zaznamo sladkobo čokolade ter rahlo praženost, ki pa ni pretirana in ne poizkuša pozornosti usmeriti nase. Grenkoba je zelo blaga, toda zaznavna, v pookusu pa se srečamo še z nekaj kavnega okusa. Alkohol, ki ga je v pivu kar konkretnih 9%, je sicer rahlo občuten, toda samo toliko, da nas rahlo pogreje. 

Polno telo temu super pitnemu zvarku prinese še dodatno odliko, zaključi pa ga izjemno kremast in žameten občutek, ko počasi steče po grlu še zadnji požirek. Batch #50 je tako super okusen imperialni stout, ki ga zaznamujeta kompleksna aroma in okus. Njegova največja odlika pa je najbrž dejstvo, da kljub tej kompleksnosti in bogati vsebini, ostane vsak vidik tega piva dovolj zaznaven in obenem tudi dovolj nežen, da ne povozi ostalih sodelujočih, ampak nastane super celota.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.