petek, 01. januar 2016

Ime: Kramah
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 7%
Na voljo: (steklenica) - pločevinka - točeno

Ocena: 3,9 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Kramah, pivo stila IPA, je ena izmed klasičnih pošasti iz pivovarne Bevog. Kot vse ostale klasike, tudi Kramaha zaznamuje zelo zanimiva in izdelana etiketa na steklenici. Vsebina steklenice pa je še boljša, za kar v glavni meri poskrbijo aromatični hmelji, s katerimi pivovarji niso prav nič skoparili. 

Izgled tega IPA piva zaznamuje rahlo motna jantarna barva, pokrivalo pa tvori srednje velika, solidna in precej obstojna pena bele barve. Aroma, ki jo srečamo takoj po odprtju, ni pretirano močna, toda vseeno dovolj izrazita in zelo prijetna. Glavnino sestavljajo agrumi, med njih pa se pomeša še kopica tropskega sadja. V okusu bomo najprej srečali nekaj sladkih tonov sadja, ki pa jih bo nemudoma prevzela in prekrila zelo dostojna hmeljna grenkoba, ki se nato nadaljuje še v pookus. 

Srednje polno telo poskrbi, da bo ta IPA kljub polnosti okusa zelo lahko pitna in prijetna. V bistvu ima to pivo vse: aromatičen vonj, super okus, dostojno stopnjo alkohola ter zelo konkretno vrednost IBU. 
Cena: 2,80€ (0,33l; pločevinka; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Pivohram Golar (Gornja Radgona)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.