nedelja, 06. december 2015

Ime: Rokovjač Temno
Pivovarna: Pivovarna Lukovica, Lukovica
Stil piva: Črno pivo (schwarzbier)
Vsebnost alkohola: 4,4%

Ocena: 3,8 / 5

Gostilna Furman v bližini Domžal je kraj, kjer se nahaja domača pivovarna Lukovica, v kateri glavni pivovar vari svoje pivo Rokovnjač. Glavni proizvod pivovarne sta domači svetli in temni ležak. 

Rokovnjač temno se pokaže s temno rjavo barvo, že skoraj popolnoma črno, na vrhu pa zagledamo še razmeroma velik pokrov bež barve, ki je precej dobro obstojen. Glavnino arome, ki je sicer dokaj nežna a lahko zaznavna, tvorijo pražene note, ki skupaj z notami kave in čokolade ustvarijo zelo prijeten vonj. Okus se začne z lahko sladkobo, ter se nadaljuje z blagim praženim občutkom. Zaključi se z milo grenkobo in rahlo kavnatim pookusom. 

Kremasti občutek in rahlo svilnato telo sta odgovorna, da pivo hitro spolzi po grlu navzdol, medtem ko pa presenetljiva bogastost okusa pripomore k pitnosti in predvsem užitku ob praznjenju vrčka.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.