nedelja, 27. december 2015

Ime: Winter (2015)
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina
Stil piva: Pivo z začimbami
Vsebnost alkohola: 8%

Ocena: 3,6 / 5

Pelicon Winter je posebna zimsko-praznična poslastica, saj jo v pivovarni varijo le enkrat na leto. V teh prazničnih dneh, ko je na voljo, bo le še dodal k vzdušju s svojim toplim, čokoladno-začinjenim značajem. 

Iz buteljke ovite v papir, kot se za darilo spodobi, bomo nalili črno pivo s srednje veliko in počasi popolnoma izginjajočo peno kremne barve. Prijetna aroma tega posebnega piva ni pretirano močna, v njej pa srečamo note čokolade, vanilije in rahlo pražen pridih proti koncu. Takoj na začetku se spoznamo s prijetno mešanico začimb, v kateri je najbolj prepoznaven cimet, a le-ta mešanica se kmalu skrije. Okus na začetku zaznamuje zmerna sladkoba sladu, kasneje pa se ji pridruži nekaj zelo blagih kiselkastih tonov. 

Pelicon Winter zaznamuje bogato in polno telo, kremasti občutek, ter rahel namig alkohola, ki da vedeti, da je stopnja le-tega rahlo višja, čeprav se 8% kar dobro skrije. Z vso to kombinacijo Winter tudi doseže namen piva kateremu pravijo tudi "winter warmer", saj lepo pogrej telo in duha.  

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.