sobota, 05. december 2015

Ime: Jaffa Stout
Pivovarna: Pivovarna Carniola, Žirovnica
Stil piva: Sladki stout
Vsebnost alkohola: 5,5%

Ocena: 4,1 / 5

Čokolada, vanilija in pomaranča že sami po sebi povzročijo, da se nam pocedijo sline. Kaj se šele zgodi, ko to kombinacijo okusov združimo s pivom, po možnosti enim okusnim temnim stoutom? Če želite izvedeti, boste morali poskusiti najnovejši zvarek gorenjske pivovarne Carniola, toda pozor, narejen je le v omejenih količinah.

V kozarcu nas bo pozdravil stout temno rjave barve, ki v sebi skriva tudi nekaj rdečkastega podtona. Na vrhu pa se pokaže še srednja velika in dokaj obstojna pena kremaste barve. Aroma, ki zapolni naš nos, pride nežno in postopoma. Najprej se prikrade nekaj blage čokolade, ki je še dokaj sramežljiva. Sčasoma se opogumi in postane bolj izrazita, pridruži pa se ji še lahko zaznavna vanilija. Temu pa dodamo še note pomaranče in tako dobimo zelo prijetno kombinacijo, ki nas spomni na piškote Jaffa. V okusu najdemo še nekaj zadržanih praženih not sladu, minimalno sladkobo, ter prijetno in dokaj konkretno hmeljno grenkobo, ki se nadaljuje še v pookusu.

Tako dobimo srednje poln in svilnat stout, ki bo v trenutku izginil iz kozarca. K temu bo veliko pripomogel razmeroma konkreten okus, v največji meri pa brez dvoma njegova super prijetna in izjemno vabljiva aroma.
 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.