petek, 01. januar 2016

Ime: Sucubo
Pivovarna: Reservoir Dogs Brewery, Nova Gorica
Stil piva: India pale ale
Vsebnost alkohola: 6%

Ocena: 3,7 / 5

Novogoriška IPA z zanimivim imenom Sucubo je bila na žalost na voljo le za kratek čas in le v točeni obliki (zaenkrat). Kratek izlet po googlu nam izda, da v izvorni obliki ta beseda zaznamuje mitološkega demona v ženskem telesu, ki v sanjah zapeljuje moške in jim srka energijo. Brez dvoma se ime sklada s serijo Psycho, katere prvi član je Sucubo.

Samo pivo zaznamuje motna, temno jantarna barva, na vrhu kozarčka pa poleži še srednje velika, solidna in obstojna pena umazano bele barve. Aroma je sicer nežna, ampak zelo prijetna. Na začetku občutimo nežen piš med borovci, kasneje pa prevladujejo sadni toni, kjer se poleg agrumov skriva še različno tropsko sadje - vlada pa jim grenivka.  Tudi v okusu se najprej srečamo z nežnim sadnim in sladkim priokusom, kateremu se nato pridruži in ga prevzame še solidna hmeljna grenkoba. Celoto pa zaokrožita srednje lahko telo in nežen grenkobni pookus, ki kar traja in traja.

Na koncu tako spoznamo, da to pivo ni nikakršen demon, ampak prijetna in zelo pitna IPA. Ponudi nam prijetno in lahko zaznavno aromo, ter poln in konkretno grenkoben okus. IPA kot se šika. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.