nedelja, 22. november 2015

Ime: Mahnič Temno
Pivovarna: Pivovarna Mahnič, Kozina
Stil piva: Temni ležak
Vsebnost alkohola: 4,6%

Ocena: 3,2 / 5

Še ena v vrsti slovenskih domačih pivovarn je pivovarna Mahnič iz Kozine, ki obenem velja tudi za prvo domačo pivovarno na Primorskem. Proizvajajo piva tipa ležak, kar pomeni, da nam ponujajo svetli in temni ležak. 

Mahnič Temno se tako predstavi s temno rjavo barva, ki ob pogledu proti svetlobi dobi rdeči podton,  pokriva pa ga še srednje velika in dokaj obstojna pena nežne krem barve. V aromi se skrivajo note praženega sladu, karamele, kruha in nekaj zeliščnih tonov hmelja. Okus zaznamuje rahla sladkoba, ki jo spremljajo še zelo rahli priokusi karamele in praženosti, na koncu pa lahko začutimo še čisto subtilno grenkobo, ki pa je skoraj neobčutna.

Tako se Mahnič Temno izkaže za sicer dokaj pitno pivo, ki pa ima zelo lahko telo in je tudi v celoti zelo neizstopajoče. Tipičen domači temni ležak.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.