ponedeljek, 02. november 2015

Ime: Temno
Pivovarna: Pivovarna Diavolo, Celje
Stil piva: Temni ležak
Vsebnost alkohola: 4,5%

Ocena: 2,3 / 5

Picerija Diavolo iz Celja nam poleg svojih pic že kar nekaj časa ponuja tudi svoje domače pivo. Kot je že v navadi za slovenske picerije s pivovarno, proizvajajo piva tipa ležak.

Temni ležak iz pivovarne Diavolo se tako prikaže z globoko rjavo barvo in razmeroma majhno bež peno na vrhu, ki se tam sicer kar nekaj časa tudi obdrži. Aroma je zelo blaga in ne ravno izrazita. Na začetku lahko prepoznamo zelo mile kramelne note, ki se jim kasneje pridružijo še zelo pridušeni praženi toni, to pa je tudi vse. S prvim požirkom okusimo rahlo sladkobo, ki se kasneje preobrazi v rahlo bolj kiselkaste travne note z zelo blago hmeljno grenkobo. V kratkem pookusu spoznamo še zelo blage pražene note, ter rahlo kovinski prioku, tako da tudi okus ravno ne navduši. 

Telo tega temnega ležaka je zelo lahko in malce preveč vodeno. Pivo je sicer pitno, toda ne ponudi tistega pravega polnega okusa, ki smo ga navajeni od nekaterih domačih temnih ležakov.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.