sobota, 31. oktober 2015

Ime: Pikova Dama
Pivovarna: Pivovarna Union, Ljubljana
Stil piva: Črno pivo (schwarzbier)
Vsebnost alkohola: 5,8%

Ocena: 3,1 / 5

Pikova Dama, ali ljubkovalno kraljica temnih piv, je še eno Unionovo pivo, zvarjeno posebej za Pivnico Union. Gre za nekakšen hibrid med temnim ležakom in pivom stila IPA. 

Na oko nas kraljica s svojo temno rjavo barvo takoj očara. Če temu dodamo še srednje veliko in dokaj obstojno peno bež barve, ki dopolni podobo, je izgled res kraljevski. Aroma Pikove Dame je v nasprotju s pričakovanji precej blaga. Najprej nas pričakajo zelo nežne sadne arome hmelja, ki jim v ozadju družbo delajo še vonji praženega sladu, le-ti pa so prav tako zelo blagi. Okus sicer zaznamuje srednje občutna in prijetna hmeljna grenkoba, ki ima najprej bolj zeliščen značaj, kasneje pa razvije še svoje pražene, že skoraj prežgane note. 

Samo pivo po sebi je simpatično in recej pitno (čeprav je konec rahlo prepražen). Toda od takega hibrida z značajem temnega ležaka in IPA piva se pričakuje bolj konkretna hmeljna aroma, kot tudi bolj poln okus. Pivo je solidno, brez dvoma, toda morda so pričakovanja rahlo previsoka. 
 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

VMenu

Zagotavlja Blogger.