sobota, 10. oktober 2015

Ime: Štajerc Zeleno
Pivovarna: Restavracija in pivnica Štajerc, Maribor
Stil piva: Pilsner
Vsebnost alkohola: 4,4%

Ocena: 2,6 / 5

Zelena piva niso nič nenavadnega na dan Svetega Patrika (ponavadi izgovor za pijančevanje). Svetlemu pivu se doda zeleno jedilno barvilo in že imamo pred sabo zeleno pivo. Toda zeleno pivo iz Štajerca je drugačno. Prva razlika je, da ga lahko dobite skorajda vsak dan ob obisku pivnice, ne samo na prej omenjeni praznik. Druga in najpomembnejša razlika pa je ta, da pivo zelene barve ne dobi od barvila, ampak z dodatkom nekakšne emulzije hmelja.

Kakorkoli, v kozarcu tako dobimo jasno, smaragdno zeleno pivo, ki ga pokriva srednje velika in dokaj obstojna bela penasta glava. Aroma je zelo nežna, zaznali bomo namreč le rahle kruhaste note. Okus se začne z rahlo sladkobo in kruhastim občutkom, zaključi pa se z nežno hmeljno grenkobo. Tako je ta zeleni Štajerc zelo lahek in piten pilsner, ki se po okusu sicer ne razlikuje zelo od navadnega svetlega piva, je pa brez dvoma nekaj drugačnega in zanimivega. 

1 komentar:

  1. Zivijo mene zanima kje se da nabavit to zelenkasto pivo ?

    OdgovoriIzbriši

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

VMenu

Zagotavlja Blogger.