petek, 16. oktober 2015

Ime: Radgonsko Temno
Pivovarna: Pivovarna Kostanj, Gornja Radgona
Stil piva: Črno pivo (schwarzbier)
Vsebnost alkohola: 4,9%

Ocena: 2,5 / 5

Radgonsko Temno je domači temni ležak pivovarne Kostanj iz okolice Gornje Radgone, ki ga tam proizvajajo že več kot 15 let.

V kozarcu tako zagledamo zelo privlačno temno rjavo pivo, ki ga pokriva še velika in precej obstojna pena kremaste barve. Aroma tega ležaka je sicer dokaj nežna, toda v njej lahko z lahkoto prepoznamo vonj praženega sladu, ki mu družbo dela tudi precej zaznaven pridih kave. Okus zaznamuje zmerna sladkoba, ki ima karakter karamelnega sladu. Temu je dodane še nekaj zelo nežne čokolade in čisto rahla hmeljna grenkoba, ki jo občutimo čisto na koncu.

Vse skupaj v tem temnem ležaku deluje precej nežno, telo pa je precej lahko, če ne že skoraj rahlo prazno (a vseeno pitno). Pogreša se tudi kakšen zaznaven pookus, ki smo ga navajeni pri temnih ležakih. Všeč bo predvsem ljubiteljem nežnejših piv temnega značaja, ter kot spremljevalec dobri in konkretni pojedini.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

VMenu

Zagotavlja Blogger.