sreda, 28. oktober 2015

Ime: Imperial Coffee Stout
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina
Stil piva: Imperialni stout
Vsebnost alkohola: 8%

Ocena: 4,2 / 5

Novi kavni stout iz pivovarne Pelicon je dobil oznako Imperial, kar pomeni, da lahko pričakujemo dvojno dozo in dvojni užitek, ki smo ga spoznali že pri njihove prvem Coffee Stoutu, narejenem v sodelovanju z butično pražarno Escobar. 

Imperial Coffee Stout očara že na prvi pogled s svojo popolnoma črno barvo in precej veliko in zelo obstojno peno temne kremaste barve. V aromi zaznamo zelo konkreten vonj po kavi, veliko praženih not in še nekaj zelo nežnega travnatega občutka hmelja daleč v ozadju. Pri prvem požirku začutimo blago sladkobo (z rahlo čokoladnim občutkom), ki se ji nato pridruži nežni priokus kave in praženosti. Le-ta priokus pa se nato počasi stopnjuje in stopnjuje do te mere, da prevzame primat v okusu in ponudi pravi občutek jutranje kave. Alkohol, ki ga je sicer kar zavidljivih 8% je precej dobro skrit in se ne prebije v ospredje, pookus pa je konkretno kavnat. 

V primeru tega kremastega imperialnega kavnega stouta gre ponovno za en "hibrid", ki bo pisan na dušo ljubiteljem piva in kave. Spet se ne bo potrebno odločati med enim ali drugim, ker si bomo lahko privoščili to pivo. Ampak pozor - prisotnost alkohola je morda res dobro zakrita, toda še vedno je le-ta prisoten. Po pameti.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoMan



Vse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu





Obisk

VMenu

Zagotavlja Blogger.