sreda, 28. oktober 2015

Ime: Bloody Executioner
Pivovarna: Pivovarna 1713, Kobarid
Stil piva: India pale ale
Vsebnost alkohola: 6%

Ocena: 4 / 5

Nova zvezda na slovenskem pivskem nebu, to je Pivovarna 1713 iz Kobarida, se pri oblikovanju in poimenovanju svojih piv zelo ozira na lokalno zgodovino. Tako je tudi njihov Bloody Executioner IPA poimenovam po krvavih rabljih, ki so v tistih časih opravili z vodjami kmečkih uporov, poznanih pod imenom tolminski punt. 

Ta krvavi rabelj se prikaže z motno in žarečo oranžno-jantarjevo barvo, ter precej veliko in obstojno peno rahlo umazano bele barve. V aromi se srečamo z zelo blagim sadnim vonjem, kjer prepoznamo citruse in morda breskev, bolj občutni pa so nežni travnati toni hmelja, ki imajo rahlo kiselkast pridih. Nežen sladko-kisli občutek sadja na začetku, prijetna in ne pretirana hmeljna grenkoba v nadaljevanju in kratek zeliščni pookus pa so značilnosti okusa tega piva. 

Suho in srednje lahko telo deluje izjemno pitno in prijetno. V tem pivu prevladuje grenkoba, oziroma je tehtnica bolj nagnjena v prid hmelju, poseben čar pa mu doda še izgled - tako vsebine kot embalaže. In še bonus, gre za pivo in serijo z zgodbo. 

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

VMenu

Zagotavlja Blogger.