torek, 15. september 2015

Ime: Štajerc Svetlo
Pivovarna: Restavracija in pivnica Štajerc, Maribor
Stil piva: Pilsner
Vsebnost alkohola: 4%

Ocena: 2,8 / 5

Domača pivovarna Štajerc v centru Maribora vam ob dobri hrani med obiskom ponudi tudi domače pivo v treh različnih variantah. Njihov svetli pilsner se v kozarcu pojavi z rahlo motno oranžno-zlato barvo, pokriva pa ga razmeroma majhna in srednje obstojna bela penasta glava, ki dopolni zelo privlačen izgled tega piva. V aromi, ki je nežna, vendar vseeno dovolj zaznavna, prevladuje kruhasti vonj z rahlo kvasno kvaliteto, pojavijo pa se tudi travnate arome hmelja in rahel citrusno-sadni pridih na koncu. Okus zaznamuje rahla sladkoba na začetku, precej kruhasto telo in srednje močna hmeljna grenkoba na koncu, ki doda temu pilsnerju tisti potrebni svei občutek. Tako gre v tem primeru za srednje lahko in precej pitno svetlo pivo, ki ima vse tiste kvalitete, ki nam pridejo v spomin ob omembi domačega kvasnega piva.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.