sreda, 30. september 2015

Ime: Yes Boss!
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina
Stil piva: Ameriški pale ale
Vsebnost alkohola: 4,8%

Ocena: 3,8 / 5

Iz Pelicona tokrat prihaja favorit za nagrado "šef leta" in edini šef, ki smo ga ubogali med poletnim dopustom. Gre za pivo v stilu (ameriški) pale ale, ki ima rahlo motno ampak žarečo oranžno-jantarjevo barvo, ter srednje veliko penasto glavo, ki jo zaznamuje srednja obstojnost in bež barva. To pivo odlikuje predvsem nežna in prijetna sadna aroma, ki nam poda sladek občutek, ter zmerna hmeljna grenkoba v okusu, ki zaključi celotno izkušnjo. Na začetku zaznamo tudi rahlo sladkobo, vendar jo kasneje prevzame že prej omenjena grenkoba. V aromi lahko malo kasneje zaznamo tudi nežne zeliščne arome, ki pa le stežka pridejo mimo prijetnih sadnih arom. Na koncu lahko to zanimivo pivo opišemo z le štirimi besedami: lahko, osvežilno, poletno, uživaško.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.