torek, 15. september 2015

Ime: Who Cares Editions Milk Stout
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg
Stil piva: Mlečni stout
Vsebnost alkohola: 5,9%

Ocena: 3,7 / 5

Mleko in pivo na prvi pogled morda res ne sodita skupaj. Toda v pivovarski zgodovini je angleškim pivovarjem vseeno uspelo izdelati stil piva, poimenovan mlečni stout. Gre za temno stout pivo, kateremu je dodana laktoza, ki pivu doda sladkobo (in tudi kalorije). Sedaj pa smo ta stil piva dobili tudi pri nas. V kozarcu lahko tako zagledamo popolnoma črno in neprosojno stout pivo, pokriva pa ga dokaj velika in srednje obstojna pena kremaste barve. V aromi, ki je precej močna, zaznamo arome praženega sladu, daleč v ozadju pa tudi nekaj kavnih pridihov. Takoj na začetku začutimo zelo rahlo sladkobo, ki jo kasneje popolnoma prevzame močno praženo telo z nekaj rahlimi dodatki kave, ta praženost pa traja vse do dolgo trajajočega , rahlo grenkega, pookusa. Telo je razmeroma in presenetljivo lahko, začutimo pa lahko čisto nežno vsebnost alkohola. Če temu stoutu dovolimo, da se segreje na primerno temperaturo, pa lahko občutimo tudi malo bolj zaznavno sladkobo, telo pa postane rahlo bolj kremasto. Brez dvoma gre za odlično in zelo pitno stout pivo, toda morda smo pričakovali malo več mlečne sladkobe in kremastega občutka mlečnega stouta.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.