torek, 14. julij 2015

Ime: Dirty Red
Pivovarna: Varissh, Postojna
Stil piva: India Pale Ale
Vsebnost alkohola: 6%

Ocena: 3,6 / 5

Postojnska pivovarna Varissh se sedaj predstavlja še s svojim drugim izdelkom na trgu – to je pivo v stilu India pale ale po imenu Dirty Red. Zopet gredo pohvale oblikovalski ekipi za zelo privlačno etiketo, sedaj pa še poglejmo ali bomo ujeli utrip Varissha z njihovo umazano rdečko. 

Le-ta se nam predstavi z motno oranžno-jantarjevo barvo, na vrhu pa sedi zelo velika in precej obstojna pena umazano bele barve. Dirty Red odlikuje zelo prijetna in lahko zaznavna sadna aroma, kjer srečamo različne agrume in tropsko sadje. Tem sadnim aromam pa se kasneje pridruži še svež vonj po borovcih, kar naredi celotno aromo izjemno osvežilno, prijetno in vabljivo. Podobno kot pri njihovem prvem pivu Pussy Blue, lahko rečemo da je okus na začetku zelo nežen in brez sladkega priokusa, telo pa razmeroma lahko, kar pomeni da si lahko privoščimo tudi kakšno umazano rdečko več. Res je, da na začetku deluje nežno, toda pravi karakter te rdečke pride na plano malo kasneje, ko pokaže svojo zmerno, vendar dokaj ostro hmeljno grenkobo, za njo pa ostane grenak zeliščni pookus. 

Rečemo lahko, da se Dirty Red izkaže za lahko pitno IPA pivo, ki jo odlikuje nežno in lahko telo ter oster zaključek. 
  

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.