nedelja, 26. julij 2015

Ime: India Pale Ale
Pivovarna: Mali Grad, Kamnik
Stil piva: India pale ale
Vsebnost alkohola: 6%

India pale ale je trenutno najbolj vroč stil piva pri nas - najbolj proizvajan in najbolj prodajan. Zato ne preseneča, da so se tudi pri kamniški pivovarni Mali Grad odločili, da se pridružijo temu valu in naredijo eno pravo IPA pivo. Iz steklenice natočimo pretežno jasno oranžno-zlato pivo, na vrhu pa se bohoti zelo velika, solidna in obstojna glava bež barve. Takoj zaznamo prijetno sadno aromo, kjer prednačijo agrumi in izjemno izrazita aroma grenivke. Veliko kasneje, ko se val grenivke že malo umakne, pa prepoznamo še rahel vonj po borovcih. Okus tega IPA piva je že od samega začetka hmeljast s precejšno grenkobo. Ne zaznamo nobenih sladkih priokusov, le v krajšem pookusu začutimo še rahle zeliščne note. V primeru India Pale Ale iz Malega Gradu lahko govorimo o malo drugačnem IPA pivu, kot smo ga navajeni zadnje čase - vse od videza, preko arome, do samega okusa, ki ga odlikuje zelo konkretna grenkoba, kar bo zadovoljilo predvsem malo bolj zahteve ljubitelje IPA piv.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.